maanantai 30. syyskuuta 2013

Röyhelömekko

Mä oon näköjään näiden yksväristen kankaiden ystävä. Oon kyllä myös tosi huono yhdistelemään värejä. Tässäkin koristelukokeilussa ihan vaan siitä samasta kankaasta koristeetki.. :D  Kaava on sama kuin tässä edellisessä, koska olin laiska ja halusin vaan päästä ompelemaan. ;) Tyttö kyllä otti tämän taas heti käyttöön ja tää on siis jo kertaalleen sotkettu ja pesty.



Oli kuulemma vaikea kuvattava tämä kangas, joka on velouria, jälleen Eurokankaan palalaarista. (Mies siis otti kuvat.) Aika sähäkältä tosiaan näyttää tuo väri. :)

sunnuntai 29. syyskuuta 2013

Pyykkipoikapussi

Multa "tilattiin" pussi pyykkipojille. Toiveena oli, että pussin saisi jotenkin näppärästi kiinnitettyä pyykkinaruun. Värin ja koristeet sain valita oman mielen mukaan, joten ylläripylläri, pussi on ruskeaa pellavaa pitsikoristeella. :D Pyykkinarulle pussin saa kiinnitettyä nepparilenksulla, toivottavasti toimii toivotulla tavalla! Pussin sisusta olis voinu olla siistitympi, mutta tapani mukaan nopeesti surauttelin. :)




perjantai 27. syyskuuta 2013

Kirjanmerkki

Sain jälleen ihanalta ystävältäni (ja nuoremman tyttäremme kummilta) lainaksi Ihana-lehtiä. Nro:n 3/2013 kannessa on ihania virkattuja kivikukkia, joita teki heti mieli tehdä. Sittenpä selasin nroa 1/2013 ja siellä oli ohje askartelumassasta tehtyihin kirjanmerkkeihin. Noh, mielessäni nämä yhdistyi sitten tällaiseksi.




Pallurat ovat siis koristekiviä. Lahjaidea lukutoukille! ;) Kiitos Kirsi lehti-lainoista! :)

maanantai 23. syyskuuta 2013

Kassi

Mä oon nyt jumittunut näihin pitseihin. Taas mä ompelin kassin vain sitä varten, että saisin pitsiliinan koristeeksi. Ja vielä mustan kassin. Sentään edes vähän suuremman kuin tämä kesän versio. :) Kassikangas on vanhaa paneeliverhoa, vuorikangas Eurokankaan palalaarista. Mistähän pitsi, kirppikseltä (?) ..itse en kuitenkaan virkannut.



lauantai 21. syyskuuta 2013

Pitsitunika

Vaatetta pitkästä aikaa! Ompelin isommalle tytöllemme mekon/tunikan... ja jos kerran kysyy tollasen pian 4-vuotiaan prinsessan omia toiveita, niin arvata saattaa, mitä värejä saa käyttää. ;) Kaava piirretty vanhasta tunikasta ja kangas joustofroteeta Eurokankaan palalaarista. Pitsi virkattu jämälangoista. Joutunen ompelemaan pienemmälle samantyylisen. :)


Tunikahan tottakai on ollut jo hetken päällä ennen kuvan ottoa. Siihen on ehtinyt kaatua vasta omppumehua ja jotain ruokaa. Hyvin imee toi frotee! ;)

perjantai 20. syyskuuta 2013

Heijastimia

Heijastimille alkais olla taas käyttöä ja jokainen tietenkin haluaa omanlaisen. :)
Itselle pitsisomisteinen hihaheijastin tarrakiinnityksellä. Tämäntapaisen näin ohjeineen päivineen joskus aikaa sitten jossakin ihanassa blogissa, jota ei enää ilmeisesti ole :( ihana idea jäi kuitenkin mieleeni ja yritin väkertää jotakin samantapaista.


Miehelle pelkistetty kankainen hihaheijastin. :)


Ja meidän pienelle prinsessalle hakaneulakiinnitteinen kruunuheijastin kerhoreppuun. Vaaleanpunainen tietty. ;)
 

Nyt pitäis näkyä! Turvallista syksyä! :)

keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Pitsipipot

Pitseille piti keksiä niitä muitakin käyttökohteita kuin pussukat. Kiitos Saralle vinkistä, nyt meillä on pitsipipot. :) Näitä varmaan tulee vielä tehtyä lisää erilaisia, kun vaan ehtii.. Lasten pipoihin laitoin pätkän heijastinnauhaa, en ny tiiä sit sopiiko tohon vai ei, mutta kun on toi syksy ja pimeys. Ja oman pipon pitsi jäi näköjään ruttuun, saa nähdä jaksanko korjata. :D




tiistai 17. syyskuuta 2013

Päällystetyt jakkarat

Lasten huoneen Mammut-jakkarat saivat uutta ilmettä virkatuilla päällisillä. Langat on ostettu joskus muinoin kirppikseltä ja niistä oli jo kertaalleen virkattu korit. Eipä ollut käyttöä moisilla koreilla, (mitä nyt joskus näin niiden toimittavan hattujen virkaa),  joten nyt jouti purkuun ja uuteen käyttötarkoitukseen. :)



maanantai 16. syyskuuta 2013

Kesän kestojäätelöt

Kangasjäätelöt ovat myös menneen kesän tuotoksia. Näitä on "ostettu" ja maisteltu niin monta kertaa, että kumma kun ovat vielä ehjiä! :) Kankaat ostettu kirppiksiltä ja kaavat löytyy Sisusta Tildan tapaan -kirjasta.


lauantai 14. syyskuuta 2013

Ongelle...

Meidän isi-mies on innokas kalamies ja isommalle tytölle yksi viime kesän riemuista oli lähteä isin kanssa ongelle. Sitten kun isi oli omineen kalareissuillaan, niin meillä istuttiin vannassa onkimassa. Itse bongasin jostain (pinterest?) mahtavan idean kankaisista kaloista ja puisesta virvelistä... ja eikun tuumasta toimeen! Virvelin nikkaroi se meidän perheen kalamies! :)




torstai 12. syyskuuta 2013

Pussukka tai pari...

Tein ihania pitsilöytöjä kirppikseltä ja johonkinhan ne oli heti päästävä ompelemaan. Keksisköhän joskus jotain muutakin, kun näitä pussukoita..  hyviä ideoita otetaan vastaan. ;) Tällä kertaa tein näistä kuitenkin pellavakankaisia, ilman pohjan levennystä.



keskiviikko 11. syyskuuta 2013

Neulottu mekko


Ihan siis tosissaan olen joskus kolmisen vuotta sitten jaksanut tällaisenki neuloa. En kyllä usko, että enää ryhtyisin.. :) Mutta tämmöinen siis löytyi kaapista ja olis taas sopiva seuraavalle käyttäjälle. Saas nähdä sitte kelpaako. Ohjekin löytyi sieltä mistä muistelin, eli täältä.

tiistai 10. syyskuuta 2013

Ovistoppari

Lasten (uni)huoneen ovi on itsepäinen; menee kiinni vain hirveällä ryminällä, eikä suostu pysymään rakosellaan, vaan levahtaa selälleen hiljaa itsekseen. Vuoden-pari heitin joka ilta lattialle oven eteen sohvatyynyn pitämään ovea "kiinni", kunnes vihdosta viimein (viime vai toissa viikolla?) sain aikaiseksi ovistopparin. Vuorasin kankaan levyvanulla, jotta pysyy paremmin ryhdissä ja onhan se sitten vähän varvasystävällisempikin ;) Ja täytteenä ihan vaan soraa.


maanantai 9. syyskuuta 2013

Hernepussit ja niiden pussi

Hernepussit on niitä aikojen alussa tehtyjä juttuja, kun piti päästä jotakin pientä ja nopeaa ompelemaan. Ja pitihän niille tietysti se säilytyspussikin surautella. Säilytyspussin kukkakoriste on tehty sitten taas jälkeenpäin, kun jälleen kerran teki mieli vähän jotain ommella.. ;)



sunnuntai 8. syyskuuta 2013

Virkattu matto

Uusien pyyhenipsujen kanssa vessaa koristaa myös itse virkattu matto. Tosin se ei ole enää uusi ja kaipais pesua. Kehtasin nyt kuitenki kuvan ottaa. Malli siis Juhannusruusu (ohje täällä), mutta pienennetty versio, ku ois muuten tullu iiihan liian iso.


perjantai 6. syyskuuta 2013

Pyyhenipsut


Meidän veskin käsipyyhkeet on tähän asti roikkuneet jokainen erilaisessa ja erivärisessä nipsussa ja tällaiset oli pitkään "pitäis tehdä ite" -listalla. Nyt kun löysin vielä loistavan kankaanpainantatekniikan täältä, niin johan oli pakko kokeilla. Eli lasertulostimella tulostettu teksti peilikuvana, kynsilakanpoistoainetta päälle ja hangataan. Toimii, eikä lähteny pesussakaan! Ja siis ilmeisesti sama homma toimii myös mm. puulle. Seuraava testin paikka :)

Simpukkalierihattu

Löysinpäs taas vanhoista kuvista yhden tekeleen! :D Eilen Hanna kyseli virkatun lippiksen ohjetta ja jäin miettimään, että minkähän ohjeen inspiroimana mä oikeesti olinkaan niitä aloittanut väkertämään. Oli se tämä, simpukkalierihattu, jonka ohje on täällä.



keskiviikko 4. syyskuuta 2013

Kassi ja pussukka!

Kesäksi piti saada uusi pikkukassi. Siskolla oli tosi nätti ja samalla yksinkertainen ja siitäpäs heti kekkasin, että tollasenha mä teen itte. Siitä vaan tuli vähän tylsempi, musta, joten ihan vähän pitsiä koristeeks, ni eiköhän sitä yhen kesän kanniskele mukanaan. Nyt se sit onkin jo ihan reissussa rähjääntyny. :)


Pussukka taas on ihan uunituore, saas nähdä mitä tälle tapahtuu. Pitsikoristekin on tällä kertaa itse virkattu ja ihan ensimmäinen laatuaan. Noin pienellä koukulla (1,5) ei oo ennen tullut virkattua ja ihan yllätyin kuinka nopeasti tuo valmistui! Pussukka sen sijaan ei oo ensimmäinen laatuaan, samanlaisilla, eri koristein, on lahjottu ystävää ja anoppia.


Lisää viime vuotisia ompeluksia



Kaappien kätköistä löytyi jo unohtuneita ompeluksia. Näistä ainoastaan nallepipo on ollut käytössä, mutta onneksi talossa on taas sopivan kokoinen pää näitä käyttämään. :) (sori kuvien laatu, tarttee vissiin treenata..)
Pehmot kehdossa. Samanlaisia nalleja on matkannut ystävien vauvoja ilahduttamaan. Kenelleköhän tämä nalle pääsee.. ? ;)

sunnuntai 1. syyskuuta 2013

Kurkistus vanhoihin...


Vanhoista tekeleistä ei tietenkään ole kuvia, ellei sattumalta ole ollut päällä/taustalla, kun on kuvia otettu. Hattuja ja lippiksiä löysin muutaman vanhoja kuvia selatessa. Virkattuja lippiksiä on lähtenyt useampia myös ystävien lapsille lahjoina. Ensimmäinen kuva kesältä 2011, seuraava 2012 ja..
lierihattu on kylläkin tältä kesältä, eli ei niin kovin vanha, mutta kun hattuteemalla aloitin..

Lierihattu on tehty vanhasta lakanakankaasta. Samaisesta kankaasta tein muuten isosiskolle mekon, kaavana Mekkotehtaan Katariina.
Kaava todettiin loistavaksi, joten surauttelin toisen samanmoisen, sentään eri kankaasta... Mekon alta pilkottavat shortsitkin on muuten omaa käsialaa, tosin kuvauskelvottomat (mutta ei näköjään käyttökelvottomat..? :D) koska niitä on "vahingossa" leikelty resoreista askartelusaksilla.. ;)

Aloittamisen tuskaa...

Mun pitäis kuulemma ehdottomasti kirjoittaa blogia. Lupasin yrittää, joten tässä ollaan.

OmpeluKoukkuun olen joutunut vajaa pari vuotta sitten, kun sain mieheltäni joululahjaksi ompelukoneen. Olin ehkä vihjaillut lahjatoiveesta pariin otteeseen ja kun sitten sormet syyhyten avasin sopivan kokoista pakettia jouluaattona 2011, ilmeeni oli ilmeisen pettynyt, kun kääreistä ilmestyi Bernina vm -66. Vanha, kellertävä kone näytti lähinnä antiikkiselta ja ensimmäisenä epäilinkin sitä museosta pöllityksi. Tällä kertaa ensivaikutelma kuitenkin petti ja kone on osoittautunut uskolliseksi, aloittelijankin käsissä luotettavaksi masiinaksi.

"Ompelu-uraani" aloittelin ompelemalla lakanoita ja tyynyliinoja. Sitten siirryin pipoihin ja lasten vaatteisiin. Nyt ompelen mitä milloinkin mieleen tulee, mikä vaikuttaa kivalta ja joskus jopa tarpeelliselta. Kovin suuritöisiin juttuihin minulla ei ole toistaiseksi riittänyt hermot, koska valmista pitäisi kuitenkin saada pian. 

Ennen Berninani muuttoa meille, olin jo kaivanut neulepuikot ja virkkuukoukun esiin. Niillä on syntynyt pipoja, lätsiä, peittoja, koreja, mattoja, jopa mekkoja. Joskus ihan vaan avaimenperiä - kun ois vaan kiva tehdä jotain.

Yritän pitää blogini käsityöaiheisena, lähinnä itseni ja ystävieni iloksi. Kuvien ottamisessa (ja luultavasti monessa muussakin jutussa) minua on luvannut auttaa armas mieheni. <3
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...