maanantai 24. helmikuuta 2014

Virkatut tossut

Tossuja jos jonkunlaisia oon suunnitellut tekeväni tytöille. Jotkut oon joskus ommellutkin, mutta nyt ei huvittanut ommella, joten otin virkkuukoukun käteen. Liukkaita tossuja on turha tehdä, joten testimielessä piirsin nuoremman jalasta kaavan ja leikkelin kirppikseltä ostetusta nahkatakista (1€) tossulle pohjan. Pistelin terävällä parsinneulalla nahkapohjan ympäri reiät. Sitten ohuella virkkuukoukulla reikien läpi kiinteitä silmukoita (jämälangalla). Ja hatusta heitin loputkin. :D Koristeeksi kukkanen.


Pikainen jalkaan testaus ja toista tossua väkertämään. Aivot kulki jäljessä ja pistelin reiät samalla tavalla summassa, kuin ensimmäiseenki tossuun. Virkkailin aikani, kunnes tajusin, että oishan se kiva, että tossut ois saman kokoiset, eikä vaan sinnepäin. Joten laskin silmukat; melkein kymmenen liikaa. :D No, ei se mitään, purku ja uusiks. Isosisko vähän testas toista tossua jalkaan: "kato äiti, tää mahtuu mullekin". Venähti vähän. Ajattelin, että joku kumpparisysteemi vois olla tarpeen joka tapauksessa.



Sitten virkkasin vielä kumpparit piiloon.


Ja sitten sovituskuvien yrittämistä.



Eihän niistä ny ihan identtiset tullu, mutta jos nää toimii käytössä, niin seuraavista saattaa jo tulla.  :)

keskiviikko 19. helmikuuta 2014

Vauvalle

Body ja pöksyt, koko n. 68cm. Bodyja en oo ikänä ennen ommellu (taisiis tää on toka versio tässä kuvassa, kun ekan samanmoisen tein erehdyksessä liian isoa kokoa). Ja ekan kerran surruuttelin myös kaksoisneulalla. Ei menny ihan putkeen, mutta syytän konetta.



Aplikointejakin suunnittelin, mutta mulla ei ollutkaan kaksipuoleista liimaharsoa (tai en ainakaan just sillon löytänyt), enkä sitten malttanut olla ompelematta, joten näistä tuli tosiaanki ihan vaan tylsät peruskledjut. :) Housujen puntteihin oisin mielelläni laittanut resorit, mutta sopivan väristä en tietenkään omista varastoista tähän hätään löytänyt. 

Samainen ihana poju sai myös retrolakanat. Kankaan leveys ei riittänyt, joten pussilakanan toinen puoli on ihan vain valkoista lakanaa. Kangas on anopin kätköistä saatua. <3 Sitä jäi vielä tilkku jäljelle ja pitäis keksiä siitä jotain kivaa. :)




lauantai 15. helmikuuta 2014

Perhonen tunikassa

Tämän tapainen tunika on ollut ompelulistalla jo ainakin viime kesästä lähtien. Mari O´Netti -blogin (ja Teelikamenttenin vaatteet) löysin viime viikolla ja siitäpäs sitten inspiroiduin niin paljon, että vihdoin sain aikaiseksi. Kaavoja piirtelin tämän neulostunikan kaavan avulla. Eihän siitä ihan paras mahdollinen tullut, mutta jos jaksais vielä muokkailla.




Taakse laitoin pätkän kuminauhaa vähän muotoilemaan. Mutta ny ku kattoo, ni mä en oo ihan varma onks tää parempi vai kuitenki huonompi ku ilman kumpparia. Onneks ei oo vaikee purkaa pois. :D


Kangas on joku kirppisostos taas, mitä lie pöytäliinaa. Vähän rumat taitteet painautuneet kankaaseen, mutta jospa noi tuosta vähän tasottuis pesujen ja silitysten myötä. Kanttaamisella sain aikaseks ihan kaameeta jälkee taas, venytin vissiin kangasta ommellessa ja varsinkin kaula-aukko lörpsähti. Silittämällä sain vähän palautumaan, mutta ens kerralla saatan yrittää jotain muuta viimeistelytapaa.
Jaa-a, saas nähdä jääkö tää kaapin koristukseks vai pääseekö oikeen käyttöönki. :)


tiistai 11. helmikuuta 2014

Huopatossut

Löysin jokin aika sitten Novitan Huopasta alesta ja koska juuri olin kuolannut L A N K A H E L V E T I N Hennan huopatossuja ohjeineen, nappasin testimielessä pari kerää mukaani. Äitini jämälankoja penkoessa mukaani tarttui puolikas kerä seiskaveikkaa varsiin. Ja koska sitä seiskaveikkaa oli vain se puoli kerää, tein ohjeesta poiketen vartta vain 20 kerrosta. Tai siis koska mikään ei oo mennyt ihan putkeen viime aikoina, niin toiseen töppöseen tuli vain 19 kerrosta. Noh, kuka niitä laskee. :)
Huovutusvaihe vähän jänskätti ja kieltämättä vähän pelästyin kun pesukoneesta löyty kaks ihan liian pienen näköstä karvakönttiä. Mutta kyllä, saihan ne venytettyä omiin kinttuihini sopivaks. Jee! :) Koristeeksi virkkasin tällä pikkuliinan ohjeella pitsikukkaset, virkkasin siis pelkän liinan keskustan.


En vaan osannu päättää mihin kohtaan koristeen kiinnittäisin, niin ne on ny eri kohdissa sitte. :)




lauantai 8. helmikuuta 2014

Mekkonen

Ompelu on tökkinyt pahasti jo piiiitkäään. Jollain helpolla oli yritettävä saada ompeluinnostus taas viriämään. Turvauduin jälleen Mekkotehdas-kirjaan ja etsin helpoimman kaavan, jotta ei tulis suurempia mokia. :) Kaavaksi valikoitui Elina, koossa 104. Aplikaation tilalle tuttu ja turvallinen pitsiliina (joka on ruskea, vaikka näyttääkin kuvassa mustalta). Pitsiliina löytyi äidin varastosta, se on mummuni virkkaama. <3


Kangas on kirppikseltä joskus muinoin ostettu, puuvilla-pellavaa. Mekon kaula-aukko on ehkä turhan iso, täytyy muistaa ens kerralla pienentää. Muistaakseni myös kavensin ja pidensin kaavaa jonkin verran. Sovituskuviakin ois joskus kiva laittaa, kun muistais ja jaksais.. :) Ei menny ihan putkeen tämänkään ompelu, eli innostus jäi vähän laimeaksi.

lauantai 1. helmikuuta 2014

Vaatetta harjalle

Vanha juttu jo, mutta esitellään nyt kuitenkin. Onkos tämä nyt sitten Rouva Harja? :)



Tässä mietin, että kun kerran oon niin höyrähtänyt, että teen vaatteita harjoille, niin eiköhän taustalla oleva heppakin ansaitsis jotain lämmikettä.. hmm. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...