lauantai 29. maaliskuuta 2014

Helmat hulmuaa jälleen

Yks päivä tässä taisin ääneen pohtia, että mitähän sitä seuraavaks ompelis... Isommalla neidillämme oli kyllä onneks heti vastaus valmiina; "sähän voisit ommella mulle mekon." :) No tämmönen sitte.
Kaavana Mekkotehtaan Orelma koossa 98/104, helma pidennettynä ja ohjeesta poiketen myös kaula-aukossa on kumppari. Kangas on jotain kirppikseltä ostettua venyvää matskua ja sitä on ihan hirvee määrä, enkä oikeesti tiiä mihin sen kaiken hukkais. :D Sitten vielä ihanan Helmoja ja hepeneitä -blogin ohjeella söpö ja helppo röyhelökukka rintaan ja tanssit voi alkaa! :)



keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Rusettipipot

Kevät tulee kohisten, jeee! :) Kaikki neitien kevätpipot vaan tuntuu olevan taas hukkateillä, joten ompelin parit, vanhoista t-paidoista tottakai! :D Tällasia rusettipipoja oon kattellu useemmassakin blogissa ja näytti niin kivoilta ja helpoilta, että sellaset pääsi sitten munkin koneen paininjalan alle. :)






torstai 20. maaliskuuta 2014

Kauppaan!

Kauppakassit ompelin PamPaun ohjeella. Näitä on pitäny ommella jo aikapäiviä sitten, mutta en ollut saanut aikaiseksi. Sitten bongasin täältä itelleni inspiraatiosykäyksen hedelmäpussien ompeluun ja samalla päätin vihdoin surautella noi kassitkin. Kiitos vaan Johannalle inspiksestä! :)



Kassit on ommeltu vanhasta pussilakanasta (vuorikangas jotain kaapista löytynyttä) ja hedelmäpussit siis vanhasta verhosta. Hedelmäpusseja ompelin kolme kappaletta, ajan kanssa varmaan selviää riittääkö ne mihinkään.. Nyt jos roskiskaappi lakkais pursuilemasta niitä miljoonia muovipusseja! :)

sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Kesämekot

Kevät oli jo niin pitkällä, että teki mieli ommella vähän lisää mekkoja. Mekkotehtaasta lempparikaava käyttöön, eli Katariinat koossa 86/92 ja 98/104. Isommasta pidensin helmaa. Kangas on kirppikseltä löydettyä pussilakanaa. Tanssimusat soimaan ja helmat hulmuamaan. Hiuksetkin kivasti päikkäreiden jäljiltä solmussa. ;)





Aika ihanat, tule jo kesä! :)

lauantai 1. maaliskuuta 2014

Muita ihania -pipo

Junasukkien "ryppyjä" neuloessa mä mietin, että niistä tulis muuten kiva pipo. No enkös mä löytänytkin sitten muita ihania -blogin pipogallerian ja ohjeen tähän pipoon. Molemmille tyttösille tein omat, mutta nyt en saanu kunnollista kuvaa kuin isomman piposta. :)


Pipot valmistuivat kyllä ihan sutjakkaasti, mutta tupsujen teko (pahvikiekkojen leikkaaminen) oli muhinut syvässä harkintavaiheessa jo pari viikkoa. Kuinka ollakaan, Ipanappi-blogin Saara vinkkasi tämän pikatupsu-ohjeen, kuin tilauksesta! Loistavaa! En kyllä kiekon kiekkoa leikkaa enää ikinä pahvista, ainakaan tupsuja varten siis! :D Kiitos Saaralle! :)

Niin ja lopuks vielä hehkutan muutakin. Mä löysin tänään kirpparilta Joka tyypin kaavakirjan, kahdella eurolla! Kirjaa ei varmaan oltu kuin maksimissaan selailtu, tuskin oli kaava-arkkeja edes avattu. Voitte uskoa, että epäuskoisena tarkistin hintaa useaan otteeseen ja varjelin kirjaa tiukasti kainalossa koko kirppiskierroksen ajan. :D JEEEE! Mä oon niin laiska lainailemaan kirjastosta mitään kaavalehtiä/ -kirjoja, ni tää oli kyllä melkonen löytö! Nyt vaan pitäs ehtiä ihmettelemään, että mitä siitä ekaks lähtis kokeileen... :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...