perjantai 13. kesäkuuta 2014

Mekko pitsiliinasta ja huivista

Vielä löysin aikaa ommella kierrätyshaasteen merkeissä. Kaivoin kaappeja, kunnes käteeni osui joskus kirppikseltä ostettu pitsipöytäliina. Heti muistui mieleeni ripaus tunnelmaa -blogin ihana nopea pitsiliinamekko. Mekkokankaan etsiskelyyn kului myös jokunen tovi, kunnes keksin kaivella vanhoja huiveja. Tämä huivi on joskus tullut tilaajalahjana jostain, en muista mistä. Sopivan värinen meidän neidille, ja vieläpä kullan kimallusta joukossa, täydellistä! :D


Leikkasin liinasta palan ja siksakkasin reunat. Mittailin suurpiirteisesti huivista sopivan mittaisen, leikkasin "lovet" kainaloiden alle, huolittelin ja rypytin yläreunan pitsiliinaan sopivaksi. (Lovista tuli turhan isot, mutta niitähän sai paikattua sivusaumoja ommellessa.)


Sit vaan ompelin helmakappaleet kiinni pitsiliinaan ja sivusaumat surrur. Valmis!



Kuvat ovat nyt vain takaa, mutta siis samanlainenhan tuo on edestä. :) Mekko olikin jo valmiiksi ihan rypyssä, eikä sääkään ollut ihan paras tälle mekolle, mutta tyttö oli sitä mieltä, että tämä laitetaan huomenna päälle. :D

keskiviikko 11. kesäkuuta 2014

Housujen pikatuunaus

Mulla ei oo liiemmin ollu aikaa ommella tällä viikolla, mutta sainpas sentään kierrätyshaasteeseen surauteltua pikaompeluksina itelleni parit housut taas käyttökuntoon. Ekaks toisten housujen lähtötilanne; haaruksista rikki rispaantuneet caprit ja vyötäröstä liian tiukat housut.


Nips naps resorit capreista pois ja siirto toisiin housuihin; vyötärökaitaleen tilalle ja puntteihin.



Toisista housuista mulla ei sitten olekaan lähtötilannetta, mutta nämä myös olivat aevan liian tiukat vyötäröstä, joten saksin vanhan topin "resoriksi", leikkasin reilusti housuista vyötäröä pois ja tämmöset niistä tuli.



Nyt mahtuu taas päälle, eikä purista, jee! :) Yhet mustat housut mulla on tuunattu myös caprimallisiks tällä tyylillä, mutta ne on jo pyykkikoneessa... :)

sunnuntai 8. kesäkuuta 2014

Nukelle vaatetta

Ompelin nukelle "uutta" vaatetta. Kahdet omat pohjista rikki hiutuneet sukat muuttuivat nuken sukkahousuiksi, idea täältä. Ja parit vanhat vauvan bodyt muuttuivat paidaksi ja minibodyksi. Ja sitten vielä minihamonen vanhan hameen helmasta.




Nuken bodyn leikkasin säästämällä haarojen nepparilistan ja paidan säästämällä olan nepparit. Mä todellakin ihan vaan saksin menemään, enkä jaksanut hirveesti panostaa näihin.. :D minibodyn kaula-aukko jäi liian isoksi, mutten taida viitsiä korjailla, kun nää kerran kelpaa lapsille tämmösenään.. :)

perjantai 6. kesäkuuta 2014

Mainospyyhkeestä kylpytakki

Kasvohoitolasta joskus mukaan saatu mainospyyhe muuntui pienemmän neitimme kylpytakiksi. Pyyhe on ollut hyllyssä lähes käyttämättömänä jo monta vuotta, mutta jostain siihen oli kuitenkin ehtinyt tarttua pinttynyt (ruoste?) tahra. Ja rumiahan nää logopyyhkeet ny on muutenki. :D Eli kierrätyshaasteen innoittamana oli tällekin hyvä keksiä uusi elämä. :)


Leikkelin takin aikalailla summissa, vähän mallailin tytön collegetakkia pyyhkeen päällä, ja yritin vältellä logotekstiä parhaani mukaan. Tekstikohtaa jäi näkyviin hieman hupun alareunaan ja toiseen hihaan, joten niiden päälle ompelin soiroa tilkkulaatikon kankaista. Tahra jäi selkäpuolelle ja sen päälle ompelin tyttöjen vanhasta t-paidasta talteen leikatun kukka-aplikaation. Pyyhkeessä oli tuollainen pussiosa, johon sai tungettua pyyhkeen sisälle ja nyöreillä kiristettyä kassiksi, joten kangasta oli pienellä matkalla kaksin- (vai peräti kolmin?-) kertaisesti, ja kangasta riitti siis hyvin huppuun ja taskuunkin. Nyöri pääsi vyötärölle.



Kukka olis voinut olla vähän korkeammalla ja muutenkin takki tuli ommeltua muka kiireessä vähän sinne päin, mutta kyllä tää nyt ehdottomasti käyttöön pääsee. :)

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Hameesta kassi

Kierrätyshaaste jatkuu! :) Jostain syystä kaapit notkuu kutistuneita vaatteita. Tääkin hame ois ollu kiva ihan päälläkin, mutta ku ei! Siispä ompelin sen kassiksi, jotta tulee edes jossain muodossa käyttöön. Näitä hamekasseja oon ihaillut monessakin paikkaa, mutta kyllä tärkeimpänä nousee mieleen tämä Hääräämön Lauran ompelema kassi, ihana! Leikkasin helmaa lyhyemmäksi ja helmapalasta leikkelin ja ompelin kantohihnat ja röyhelöreunukseenkin siitä riitti. Ekan kuvanhan tajusin ottaa vasta, kun projekti oli jo aloitettu, mutta näkeehän tästäkin jotain. :)


Rypytin kassin pohjan ennen kiinniompelua, otin napin talteen ja laitoin yläreunaan koristeeksi röyhelöä. Vuorta en ainakaan tällä erää laittanut ollenkaan, oishan senkin voinut vaikka jostain vanhasta t-paidasta ommella, mutta menee ihan hyvin ilmankin! :)



Eikun rantsuun vaan ku ilmat taas lämpiää, hyvin mahtuu pyyhkeet ja eväät ja varmaan paljon muutakin tarpeellista! :)


sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Vanhasta verhosta huiviksi

Lähdin mukaan Helmoja ja hepeneitä -blogin kierrätyshaasteeseen, jossa kesäkuun kahden ensimmäisen viikon ajan ommellaan vanhasta uutta. Tarkemmin haasteesta voi lukea täältä.



Ensimmäisenä esittelen nopsan huiviompeluksen, johon testasin itselleni uutena juttuna teevärjäystä. Teevärjäykseen löysin hyvät ohjeet Pingurun-blogista, täältä. Aivan superhelppoa ja onnistui loistavasti, tuli juuri sellainen väri, kuin olin ajatellutkin. Jee! :) (Ja pääsipähän monta vuotta sitten Intiasta ostettu musta teekin viimein käyttöön.. :D)

Kaapissa jo pitkään odotellut valkoinen, pariton, paikoin pinttynyt, (pellavainen?) sivuverho jouti testauksen uhriksi. Leikkasin huivin, ompelin reunoihin ystävältä aikoja sitten saatuja virkattuja pitsejä (Kiitos niistä!) ja upotin teehen. Pelkäsin hieman pöytäliinaefektiä, mutta mun mielestä tästä tuli kyllä aika kiva.



Ja tässä siis vielä vertailun vuoksi alkuperäistä verhoa ja pitsiä.


Voipi olla, että loppuverhokin päätyy vielä huiveiksi. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...